Bugün

Uriel Herman Son Bakış ile büyüledi

Türkiye turnesini gerçekleştiren Uriel Herman, Nardis’te verdiği son konserde, bestesi Onno Tunç’a ait bir Sezen Aksu parçası olan “Son Bakış”ı yorumladı.

02 Eylül 2022 - 15:06
TAKİP ETTAKİP ET

İsrailli ünlü genç caz bestecisi, piyanisti ve solisti Uriel Herman son albümü Different Eyes (Farklı Gözler)’ın lansmanı kapsamında Türk cazseverlerle buluştu. Herman Kaş Caz Festivali, Gümüşlük Caz Festivali ve Nardis Jazz Club’da verdiği konserlerle müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Gerçekleştirdiği uluslararası projelerle Türk sanatçıları farklı kültürlerden yabancı sanatçılarla bir araya getiren çalışmalara imza atan prodüktör Selin Çelik organizasyonu ile Türkiye turnesini gerçekleştiren Uriel Herman, Nardis’te verdiği son konserde, bestesi Onno Tunç’a ait bir Sezen Aksu parçası olan “Son Bakış”ı yorumladı. Herman’a Nardis’teki konserinde Türkiye’de yerleşik Kosovalı basçı Enver Muhamedi, kavalda Ufuk Şimşek, klarnette Onur Çalışkan eşlik etti. Sanatçı kendi albümü olan Farklı Gözler’in ardından bir Türk bestesi olan Son Bakış’ı yorumlamayı anlamlı bulduğunu söyledi.

Karmaşık Orta Doğu ritm ve melodilerine hâkimiyetiyle dikkat çeken Uriel Herman Farklı Gözler albümünü “Hepimizin bir çift gözü var ama görmenin sayısız katmanı var. Albümde dört ayrı bölümle bu farklılıkları vurgulamak istedim” diyor.

Sanatçı Kaş Caz Festivali’nde verdiği konserde ise kontrabasta Avri Borochov, davulda ise Chaim Peskoff’tan oluşan triosuyla çıkmış, onlara Türk cazseverlerin yakından tanıdığı trompetçi Itamar Borochov eşlik etmişti.