Bugün

Son Akşam Yemeği filminin galasında neler yaşandı?

Sinema tarihimizde daha önce işlenmemiş konusuyla, Cumhuriyetimizin kuruluşuna farklı bir açıdan bakan, çekimlerin başladığı duyulduğu andan itibaren dikkatleri üzerine çeken “Son Akşam Yemeği” filminin galası yapıldı. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu galada gerçekleştirdiği piyano resitaliyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

25 Ekim 2023 - 10:22
TAKİP ETTAKİP ET

Bir asırlık Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü mutfaktakilerin yani halkın gözünden anlatan “Son Akşam Yemeği” filminin galası sanat, cemiyet, iş ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu özel gece ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun piyano resitaliyle başladı. 

Çok geniş bir katılımla büyük ilgi gören galada izdiham yaşandı. İlk imtihanında izleyiciden tam not alan ve duygusal anlar yaşanan filminin bitiminde, film ekibi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Son yılların en başarılı ve yetenekli isimlerinden olan Onur Tuna’nın Mustafa Kemal Paşa’yı, Pelin Akil’in Latife Hanım’ı canlandırdığı, Engin Şenkan ve Azra Aksu’nun Ahir Usta ve torunu Elif olarak başrolleri paylaştığı filmde Necip Memili, Aslı Tandoğan, Mustafa Kırantepe, Yasemin Baştan, Cemal Hünal, Nehir Gökdemir ve Tuğba Daştan gibi birbirinden değerli oyuncular da rol alıyor.

Yapımcılığını CineGenna Pictures yapım şirketinin, yaratıcı yapımcılığını Esra Seyrekbasan’ın üstlendiği, hazırlık çalışmaları yaklaşık iki yıl süren bu özel projenin senaryosunu Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar kaleme aldı. Yönetmen koltuğu ise Levent Onan’a emanet. 

“Son Akşam Yemeği” 27 Ekim’de tüm Türkiye ve Avrupa’da aynı gün vizyona girecek.