Bugün

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi filminin fragmanı yayınlandı

Son on yılın en büyük animasyon dizilerinden biri olan “Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi (Ladybug & Cat Noir)” beyazperdeye taşınıyor. 15 Eylül’de seyirciyle buluşmaya hazırlanan filmin fragmanı yayınlanırken, serinin hayranlarının heyecanla beklediği filme ait ilginç bilgiler paylaşıldı.

02 Ağustos 2023 - 15:01
TAKİP ETTAKİP ET

Dünya çapında gişe rekorları kıran animasyon dizisinin film uyarlaması “Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi” beyazperde seyirci ile buluşmak için gün sayıyor! 

“Mucize Uğur Böceği İle Kara Kedi Öyküleri"ne dayanan hikaye, güçlü süper kahramanlar Uğur Böceği ile Kara Kedi'ye dönüşen ve Işıklar Şehri'ni Atmaca Güve olarak bilinen tehlikeli bir süper kötüden korumak için güçlerini birleştiren Parisli gençler Marinette Dupain-Cheng ve Adrien Agreste'in başlangıç hikayesine odaklanıyor. Paris'te geçen bu heyecan verici mucizevi başlangıç hikâyesinin senaryosunu Jeremy Zag ve Bettina López Mendoza birlikte kaleme alıyor. Filmin yapımcılığını Anton Soumache, Jeremy Zag, Daisy Shang üstleniyor. Emmanuel Jacomet, Michael Gracey, Tyler Thompson, Alexis Vonarb, Jean-Bernard Marinot, Cynthia Zouari, Thierry Pasquet, Ben Li ise uygulayıcı yapımcılar yer alıyor.

Jeremy Zag tarafından yönetilen bilgisayar animasyonlu müzikal süper kahraman filminin yeni fragmanı yayınlanırken, serinin hayranlarının heyecanla beklediği filme ait ilginç bilgiler paylaşıldı.

“Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi” hakkında her şey!

  • "Mucize Uğur Böceği İle Kara Kedi Öyküleri" dizisi, süper kahramanlar olarak şehirlerini süper kötülerden korumak zorunda olan Marinette ve Adrien adlı iki Parisli gencin macerasına odaklanmaktadır. 
  • Dizi ilk olarak Eylül 2015'te Güney Kore'nin EBS1 kanalında, aynı yılın Ekim ayında da Fransa'nın TF1 kanalında yayınlanmaya başlamıştır. 
  • Dizinin prömiyeri Aralık 2015'te yapılmıştır. 
  • Dizinin en büyük kötüsü aslında Adrien'in milyoner babası Gabriel Agreste olan ve sihirli Mucize mücevherlerinin peşindeki Atmaca Güve’dir. 
  • Atmaca Güve, Kelebek Mucizeleri'ni, negatif enerji aşılanmış kelebekler olan akumalar yaratmak için kullanmakta ve sıradan vatandaşları olumsuz duygular yaşadıklarında süper kötülere dönüştürmektedir. 
  • Kahramanlarımız güçlerini, “kwami” adı verilen küçük hayvan temalı kozmik varlıklar Tikki ve Plagg tarafından güçlendirilen, Mucizeler olarak bilinen büyülü mücevherlerden almaktadırlar. 
  • Marinette ve Adrien birbirlerinin gizli kimliklerini bilmezler. Marinette, Adrien'e aşıktır ama Kara Kedi'ye aşık değildir; Adrien ise Uğur Böceği'ne aşıktır ama Marinette'e aşık değildir. 
  • Dizinin şu ana kadar her biri 26 bölüm olan beş sezonu bulunmaktadır. 
  • Tüm dünyada hayranları olan bu popüler dizi 120'den fazla ülkede yayınlanmaktadır.
  • Dizi, Fransız yazar ve sanatçı Thomas Astruc tarafından yaratılan orijinal bir konsepte dayanmaktadır. “W.I.T.C.H.” dizisinde animatör olarak çalışırken, uğur böceği desenli bir tişört giyen bir kadınla tanışması Astruc’e yapışkan notlar üzerine Uğur Böceği karakterini çizmesi için ilham vermiştir. Kendisi bir Uğur Böceği çizgi roman serisi yaratmayı planlamış ancak Jeremy Zag tarafından bir animasyon dizisi yaratmaya ikna edilmiştir. 
  • Astruc bir röportajında uğur böceklerinin uğuru temsil ettiğini, bu nedenle onu uğursuzluğu temsil eden kara kedi karakteriyle eşleştirmesinin doğal olduğunu söylemiştir.  
  • Uğur Böceği, Japon sihirli kız animesi türünden esinlenmiştir ve Denizci Ay’ın (Sailor Moon) karakter üzerinde büyük bir etkisi olmuştur. 
  • Dizinin tema şarkısını, "X-Men", "Code Lyoko", "W.I.T.C.H.", "Fantastic Four", "Power Rangers", "Digimon Fusion" ve "Zak Storm" gibi çok çeşitli dizilerin müziklerini de yazmış olan Noam Kaniel bestelemiştir.  

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği ve bilgisayar animasyonlu müzikal süper kahraman hikayesi “Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi”, 15 Eylül’de vizyonda olacak!