Bugün

Atatürk filminin galasında neler yaşandı?

5 Ocak’ta sadece sinemalarda vizyona giren, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK II 1881-1919”un galası Kanyon’da düzenlendi. Film, Türkiye’nin yanı sıra 30’dan fazla ülkede izleyiciyle buluşacak.

05 Ocak 2024 - 14:13
Güncelleme: 05 Ocak 2024 - 14:21
TAKİP ETTAKİP ET

Lanistar Media yapımı “ATATÜRK II 1881-1919” filmi yapımcıları Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen geceye yönetmen Mehmet Ada Öztekin ile filmin oyuncuları katıldılar. İş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri de galada yerlerini aldılar.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yapımcı Saner Ayar, Yönetmen Mehmet Ada Öztekin ve oyuncular “Cumhuriyetin 100. yılında millî mücadelemizin ve onun kahramanı Atatürk’ü izleyiciyle buluşturmaktan gurur duyuyoruz” vurgusu yaptılar. 

Davetliler gala mekânına, filmdeki Çanakkale Savaşı’na ait sahnelerle hazırlanmış ‘deneyim alanı’ndan geçerek girdiler. Bu sayede izleyiciler millî mücadele ruhunu hissetme imkânı buldular. İzleyicinin duygulu anlar yaşadığı film, alkışlarla sona erdi. 

“ATATÜRK II”, Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan, Box Office Türkiye verisine göre 1,7 milyona yakın seyircinin izlediği ve 30’dan fazla ülkede gösterilerek yurt dışında da rekor izleyiciye ulaşan “ATATÜRK I. Film”in devamı niteliğini taşıyor.

Türkiye’nin yanı sıra Ocak ayında dünyada 30’da fazla ülkede gösterime girecek “ATATÜRK II”; 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır…

Bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK 1881-1919”, “Kurtuluşa Doğru” giden yolu, Millî Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. Filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin Tarih Danışmanları ise şöyle: Genel Danışmanlar Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu. Askerî Danışman Tuncel Koç. Askerî Kostüm Danışmanı Kadir Türker Geçer. Osmanlı Türkçesi Danışmanı: Üzeyir Karataş.