Bugün

100'den fazla hayvan bedeni yer aldığı muhteşem sergi

Dünya genelinde 50 milyonu aşkın ziyaretçi rekoruyla anılan sergiye, dünyanın en önemli deneyim sergilerini ülkemize getiren HUPALUPA Expo ev sahipliği yapıyor. Ocak ayına kadar açık kalması planlanan serginin tarihi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 Şubat tarihine kadar uzatıldı. 2 ay boyunca açık kalacak olan sergi 10.00 ile 20.00 saatleri arasında, her saat başı başlayacak olan seanslarıyla ziyarete açık olacak.

09 Aralık 2023 - 20:16
TAKİP ETTAKİP ET

Bilim ve sanat çevreleri tarafından dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan “Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, Ataşehir Metropol İstanbul’daki HUPALUPA Expo’da açıldı. Ziyaretçilerin dünyadaki yaşam çeşitliliğine ve benzerliklerimizin mucizesine tanık olduğu  sergi, diğer canlı türlerine karşı daha fazla saygı göstermeye ve bu çeşitliliği korumaya da çağrıda bulunuyor.

Sergide, Prof. Dr. Gunther von Hagens’in geliştirdiği plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirilen hayvan bedenlerini sanatsal bir yaklaşımla ortaya konuluyor. Küratörlüğünü Dr. Angelina Whalley’in üstlendiği eşsiz serginin ülkemizdeki bilimsel danışmanlığını ise  İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yürütüyor.