Son yıllarda tıbbın ilerlemesiyle birlikte pek çok yeni tedavi yöntemi artık karşımıza çıkıyor. Çeşitli hastalıklarına çözüm bulmak isteyen hastalar da doktorların kapısını çalıyor. Tıpta son yıllarda gözde olan tedavi yöntemlerinden biri tanesi de ozon tedavisi.
Peki ama nedir bu ozon tedavisi?
Ozon tedavisinin temelinde belirli bir miktarda ozonun oksijen gazı ile harmanlanması ve sonrasında bu karışımı vücut boşluklarına, dolaşım sistemine ya da cilde direkt olarak uygulanması yer alıyor.
Ozon tedavisine geçmeden önce ozandan bahsetmemiz gerekiyor. Ozon, O2 kodlu elementin yani bildiğimiz oksijenin yüksek elektrik akımıyla O3 gazı formuna ulaşmasıyla elde ediliyor. Bu da demek oluyor ki ozon bir gaz olarak karşımıza çıkıyor. Ortaya çıkan bu gaz da çeşitli tedavilerde kullanılıyor. Tabii, bahsettiğimiz direkt ortaya çıkan ozon değil çeşitli işlemlerden geçirilerek ortaya çıkan medikal ozon.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılıyor?
Ozon tedavisi birçok hastalık için bir başvuru kaynağı. Bu hastalıkları dört ana başlık etrafında toplamamız mümkün.
- Çeşitli virüsler yoluyla ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bu hastalıklar arasında karaciğer hastalıkları, hepatitler, vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan uçuklar sayılabilir.
- Yine zor iyileşen enfekte yaralarda da ozon tedavisi yöntemine başvuruluyor. Bacaklardaki açık yaralar bu maddeye örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca haşlanma ve yanıklar için de ozon tedavisi kullanılabiliyor.
- Kanser hastaları da ozon tedavisi için doktorların kapısını çalabiliyor. Tabii, bu yöntemde direkt olarak kanser tedavisi için değil bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki için düşük miktarlarda kullanılabiliyor.
- Ayrıca dolaşım bozukluklarının tedavisi ve geriatride de ozon tedavisi bir bir başvuru yöntemi olarak biliniyor.
Ozon tedavisinin faydaları nelerdir?
Tıpta etkin bir şekilde kullanılan ozon tedavisinin bilinen pek çok faydası bulunuyor. Ozon tedavisinin bilinen en temel faydası kan hücrelerinin esnekliğinin artırılması ve bu sayede de doku ile organların oksijenlenmesinin ve beslenmesinin artırılması. Bu da yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.
Ozon tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için şu link incelenebilir: https://www.drekmekcioglu.com/ozon-tedavisi-nedir/