Kızılcık Şerbeti dizisinin 4. sezonunu izleyiciyle buluşturmaya hazırlanan Gold Film, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Usta yapımcı Faruk Turgut, bu kez ödüllü yazar Seray Şahiner’in “Ülker Abla” adlı romanını diziye uyarlıyor.
“Ülker Abla” Ekrana Taşınıyor
Birsen Altuntaş'ın haberine göre 15 Eylül’de sete çıkacak olan Sakıncalı dizisinin ardından, aynı sezonda Mahrem ve Avcı adlı iki projeye daha imza atacak olan Gold Film, edebiyat uyarlamalarına da yöneliyor. Everest Yayınları’ndan çıkan “Ülker Abla”, erkek şiddetinden kaçan bir kadının hayatta kalma mücadelesini mizahi bir dille anlatıyor.
Roman boyunca sıkça tekrarlanan “Hâlâ diriyim” ifadesi, başkahraman Ülker’in yaşam mücadelesini simgeliyor. Kocasının şiddetinden kaçıp bir hastaneye sığınan Ülker, orada kalabilmek için kimsesiz hastalara refakat etmeye başlıyor. Dizinin de bu güçlü hikâyeyi izleyiciyle buluşturması hedefleniyor.
Senaryo Seray Şahiner’den
Henüz hangi kanalda yayınlanacağı belli olmayan dizinin senaryosunu bizzat Seray Şahiner kaleme alıyor. Şahiner, eserlerinde sınıf meselesini temel alan, merkezinde kadınların yer aldığı ve mizahi üslubuyla dikkat çeken bir yazar olarak tanınıyor.
Birçok eseri tiyatroya uyarlanan, bazıları ise Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Malayalamca’ya çevrilen yazar; Hanımların Dikkatine kitabıyla Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne, Kul romanıyla ise Orhan Kemal Roman Ödülü’ne değer görülmüştü.
Edebiyat Uyarlaması Güçlü Kadro ile Geliyor
Okurları derinden etkileyen “Ülker Abla”, şiddet karşısında ayakta kalmaya çalışan bir kadının mizahla harmanlanmış hikâyesini ekranlara taşıyacak. Gold Film’in bu iddialı projesinin, hem edebiyat hem televizyon dünyasında büyük ses getirmesi bekleniyor.



















