Ozan Ünal’ın yeni sergisi “Rüya Hissi Süsler, Hafıza Anıyı”, 21 Ekim - 9 Kasım 2025 tarihleri arasında Artopol organizasyonu ile İstanbul, Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda izlenebilecek. Sergi, sanatçının gerçekle kurduğu çatışmalı ilişkinin güncel bir yansıması olarak öne çıkıyor.
Sergi, sanatçının son dönem üretimlerinden oluşan seçkiyi bir araya getiriyor ve aynı zamanda 18. İstanbul Bienali’nin paralel etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşuyor. Bu dönemde İstanbul’un kültür sanat haritasında özel bir konum edinecek olan sergi, uluslararası sanat çevreleri için de dikkat çeken bir etkinlik niteliği taşıyor.

“Rüya Hissi Süsler, Hafıza Anıyı”, Ünal’ın malzeme ve kavram ilişkisine odaklanan üretimlerini gözler önüne seriyor. Daha önceki sergileri “Bir Varlık Bir Yokluk” ve **“Rüya Anıdan Sayılır mı?”**nın ardından gelen bu final sergisi, gerçek, hafıza ve algı kavramlarını heykeller aracılığıyla sorguluyor.
Sergide 30’un üzerinde heykel yer alıyor ve sanatçının sergi süresince oluşturduğu eskiz defteri, 300 edisyon olarak ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca, üretim süreci boyunca toplanan fotoğraf ve videolar ile hazırlanan “doküman” adlı video, izleyicilerle buluşacak. Mekanın tarihsel dokusuna uygun şekilde kurgulanan sergi, sadece görsel değil, mekansal ve duygusal bir deneyim de sunuyor.
Bu sergide Ozan Ünal, gerçeği reddetmek yerine onu algıyı değiştirerek yeniden yorumlamayı deniyor. Gerçeğin görünüşündeki bozulmanın izlerini sürerken, bu bozulmayı bilinçli şekilde üreterek hafızanın dönüştürücü ve yenileyici etkisini eserlerine yansıtıyor. Sergideki eserler, gerçeğin yeniden yaratılmış, bozularak içe sinen hâlinin bir rüyası ya da anısı gibi sunuluyor.
Sergi Tarihleri: 21 Ekim - 9 Kasım 2025
Açılış: 21 Ekim 2025, 19:00
Adres: Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı, Ortaköy, Muallim Naci Cd. 21/A Beşiktaş



















