Hazırlayan:Yusuf Çifci
NG İletişim Ajansı ve Artshift işbirliğinde gerçekleştirilen Aysun Akbulut’un “OYUN DIŞI / OUT OF GAME” isimli sergisi 02 Ekim – 01 Kasım 2013 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Son yıllarda özellikle yurtdışında yükselen bir trend olarak öne çıkan ofis mekanlarının sergi alanı olarak kullanılması fikrine paralel hayata geçen proje, bu alandaki ilklerden… Artshift/Ruşen Aktaş’ın küratörlüğünü yaptığı Aysun Akbulut sergisi 1 ay süreyle ziyaret edilebilecek.
Bir Sergi Bir Sanatçı
Sanatın hayata çok yaklaştığı bir donemden geçmekteyiz. Bu yüzden sanatçının toplumsal olaylar karşısında tavır alması, sessiz kalması olağan bir durumdur. Aysun Akbulut, resimlerinde dünyadaki küreselleşmenin ve Türkiye’deki son 10-15 yılda gerçekleşen “baş döndürücü” değişimin başka bir deyişle kayboluşumuzun izlerini arıyor.
Yaşamın bir oyun alanı olduğunu düşündüğümüzde bu oyunun kurallarına ayak uyduramamış ya da bilinçli olarak reddetmiş, bu oyuna yabancılaşmış, kalabalıklar içinde yalnızlaşmış insanları tuvallerine taşıyor. Yaşamı güzel kılan hüzünleri, melankoliyi, hiç susmayan şarkılarıyla oyunun dışında ama başka sahnedekileri...
Akbulut’un un resimleri genelinde içsel bir gerilimin izlerini taşıyor. Figür ve figür gruplarında duruşlar ve kurgulanmış mekan ilişkileri bedensel görünümün önemine rağmen aslında daha çok görünemeyen ruhsal yapıyı ön plana çıkartmaya yönelik.
Hayatta olduğu gibi iyi-kötü güzel-çirkin gibi kavramlar bir arada çarpıcı bir çelişki oluşturur.
Tenin, görünenin ötesindeki mistik uçucu varlığıyla hesaplaşır. Renkçi ve desenci işleriyle kendisi ve çevresiyle olan etkileşimini bağlayıcı semboller aracılığıyla yapar. Boyanın yer yer dokusallığı yer yer inceltilmiş sürüşleri expretif bir tutum izlediğini ortaya koyar.
Lucien Freud, Kathie Kolwitz vs. etkilendikleri sanatçılar arasındadır.
Aysun Akbulut NG İletişim’de ARTSHİFT küratörlügünde açtığı sergide yağlıboya toplam 32 eser bulunmaktadır

Aysun Akbulut Kimdir?
1966 Ankara doğumlu Aysun Akbulut, Hacettepe Üniversitesi mezunudur. Resme çocukluk yıllarında Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde Eşref Üren ve Osman Zeki Oral’dan dersler alarak başladı. Sonraki yıllarda İstanbul’da Orhan Taylan Atölyesini bitirdi.
Aysun Akbulut birçok grup, karma ve kişisel sergi açtı. Ulusal ve uluslararası ödülleri bulunuyor. Eserleri özel koleksiyonlarda ve İş Bankası-İş Yatırım koleksiyonlarında yer alıyor.
2004-2012 yılları arasında Beylerbeyi Sarayı, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, İş Bankası, Çekirdek Sanat, Denizcilik Müzesi, Taksim Sanat/ Proxim Art ve Düş Yolcusu Sanat Galerisi ile çalıştı. Halen İstanbul Koşuyolu’ndaki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.
Sergi Ziyaret Saatleri ve Adres
Ziyaret Tarihi ve Saati: 03.10 – 31.10.2013 / Pazar-Pazartesi Hariç 11.00 : 18.30
Adres: İSTANBUL / Abdi İpekçi Cad. No:31 K:4 Nişantaşı (NG İletişim Ajansı) Tel : 0212 240 81 13
murekkephaber.com





















