Antalya Kültür Sanat (AKS), iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor. İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan seçilen “İstanbul’un Resmi” ve karikatürist Latif Demirci’ye adanan retrospektif “Yazan-Çizen Latif Demirci”, 6 Eylül – 19 Ekim 2025 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.
İstanbul’u ressamların gözünden keşif
“İstanbul’un Resmi” sergisi, İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan seçilen ve çoğunluğu 20. yüzyıl ortalarına tarihlenen yaklaşık 300 İstanbul peyzajını bir araya getiriyor. Küratör Prof. Dr. Gül İrepoğlu, sergiyi Tarihi Yarımada’dan Boğaz kıyılarına, Üsküdar’dan Adalar’a uzanan bir rota üzerinden kurguladı. İstanbul’un manzaraları, farklı ressamların bakış açılarıyla yeniden yorumlanıyor.
Bu sergi, daha önce İstanbul’da 85 bini aşkın ve Ankara’da 75 bini aşkın ziyaretçi tarafından gezildi. Antalya’da ise sergi, AKS’ın üçüncü ve dördüncü katlarında her gün (pazartesi hariç) görülebilecek.
Latif Demirci’ye retrospektif bakış
Türkiye karikatür tarihinin önemli isimlerinden Latif Demirci için hazırlanan “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, sanatçının 1975’te Gırgır dergisi ile başlayan üretim sürecinden 2022’de yayımlanan son karikatürüne kadar uzanan kapsamlı bir seçki sunuyor.
Sergide:
Orijinal karikatürler,
Albümler ve yayımlanmış örnekler,
Daha önce görülmemiş suluboya çalışmaları,
Çizim defterleri ve günlük karikatürler yer alıyor.
Küratörlüğünü sanatçının kızı Yasemin Demirci ile gazeteci İhsan Yılmaz’ın üstlendiği sergi, daha önce İstanbul ve Ankara’da açılmış ve 36 bini aşkın ziyaretçi tarafından gezilmişti. Antalya’da serginin seçkisi AKS’ın ikinci katında 19 Ekim’e dek pazartesi hariç her gün ziyarete açık olacak.
Antalya’da kültürel buluşma noktası
Antalya Kültür Sanat (AKS), bugüne kadar Picasso, Andy Warhol, Ara Güler, Mercan Dede gibi isimlerin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. “İstanbul’un Resmi” ve “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergileriyle kent, hem yerli hem yabancı ziyaretçiler için sanatla iç içe bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.




















