İstanbul Comics and Art Festival, bu yıl dokuzuncu kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dream Sales Machine organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, 13-14 Haziran tarihlerinde Paribu Art’ta düzenlenecek.
Bağımsız sanat üretimi bir arada
Festival; çizgi roman, illüstrasyon, karikatür, fanzin, animasyon ve sokak sanatını aynı çatı altında toplayarak bağımsız sanat üreticilerini bir araya getiriyor. Etkinlik, yayınevleri, çizerler, tasarımcılar ve yaratıcı toplulukların katılımıyla geniş bir üretim alanı sunuyor.
Yayınevleri ve sanatçılar bir arada
Festival programında Gerekli Şeyler, Kara Karga, Athica, Kayıp Kıta ve Flaneur gibi yayınevleri yer alırken; Big Baboli, Flashmarket, dirt cake studio, MRE, Bülent Gültek, Ezgi Arslan ve Selin Çınar gibi sanatçılar da etkinlikte bulunacak.
Hollanda Krallığı desteğiyle Hollandalı sanatçıların da katılacağı festivalde, yerli ve yabancı sanatçılar tarafından canlı duvar sanatı performansları gerçekleştirilecek.
Canlı üretim alanları dikkat çekiyor
Festival kapsamında atölyeler, paneller, imza alanları ve performanslar ziyaretçilere sunulacak. Özellikle canlı çizim ve üretim alanları sayesinde katılımcılar, sanatçıların üretim süreçlerini doğrudan izleme imkânı bulacak.
İstanbul’un bağımsız sanat sahnesinde önemli bir yere sahip olan festival, farklı disiplinleri bir araya getirerek alternatif kültür üretim alanlarını görünür kılmayı hedefliyor.




















