Meşher’de ziyarete açık olan “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” sergisi, 8 Ocak 2026’ya kadar uzatıldı. Batı edebiyatında İstanbul’un kurgusal temsillerini odağına alan sergi, küratörler Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin rehberliğinde düzenlenecek yeni sergi turlarıyla zenginleşiyor.
Yeni turun ilki 4 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da Şeyda Çetin eşliğinde gerçekleşecek. Ziyaretçiler bu turda, Batılı yazarların kurmaca eserlerindeki İstanbul imgelerini detaylı biçimde inceleme fırsatı bulacak. Bir sonraki tur ise 31 Temmuz’da, bu kez Ebru Esra Satıcı’nın rehberliğinde yapılacak.
Kısıtlı kontenjana sahip turlara [email protected] adresi üzerinden kayıt olunabiliyor. Güncel bilgiler ve etkinlik takvimi için Meşher’in web sitesi ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.
Batı Edebiyatında İstanbul’un İzleri
Sergi, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan yaklaşık 300 eseri merkezine alıyor. Voltaire, Virginia Woolf, Jules Verne ve Ian Fleming gibi yazarların eserlerinin yer aldığı seçki; bilimkurgu, fantastik kurgu, casusluk hikâyeleri ve grafik romanlar gibi türlerde İstanbul’un nasıl temsil edildiğine ışık tutuyor.
Elyazmaları, ilk baskılar, imzalı ve ithaflı kitapların yanı sıra resimler, gravürler, nota kitapçıkları, film afişleri, Türkçe çeviriler ve gazete kupürleri de sergide görülebilecek diğer malzemeler arasında.
Edebi türler arasındaki geçişler, benzerlikler, karşıtlıklar ve tarihsel süreklilikler üzerine düşünme alanı açan sergi, aynı zamanda kitaplardan uyarlanan film gösterimleriyle ve farklı yaş gruplarına yönelik atölyelerle destekleniyor.
Sergi Kataloğu ve Erişim Bilgileri
Sergiyle aynı adı taşıyan katalog, içerdiği detaylı bilgilerle ziyaretçilere derinlemesine bir kaynak sunuyor. 16. yüzyıldan günümüze uzanan eserleri kapsayan sergi, 18 Ocak 2026’ya kadar Meşher’de ziyaret edilebilir.