Müziğe küçük yaşlarda başlayan ve orkestra şefliği kariyerini genç yaşta şekillendiren Maximilian Cem Haberstock, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile sahne aldı. Mozart’ın Don Giovanni Uvertürü ve 41 numaralı Jüpiter Senfonisi gibi klasik repertuvar eserlerinin seslendirildiği konserin bir diğer dikkat çeken bölümü, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil’in solist olarak yer aldığı Schumann’ın viyolonsel konçertosu oldu.
İzleyici katılımı yüksek olan konserde, iki genç müzisyenin performansı müzikseverler tarafından ilgiyle takip edildi.
Alman bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olan Haberstock, altı yaşında piyano eğitimi almaya başladı. Genç yaşta birçok yarışmadan ödülle dönen müzisyen, dokuz yaşında beste yapmaya, on yaşında ise orkestra yönetimine yönelmeye başladı. 2019 yılında kurduğu Münih Genç Filarmoni Orkestrası, Avrupa'nın farklı şehirlerinde konserler vermeye devam ediyor. Orkestra, en son 2 Mayıs’ta Salzburg’da, 3 Mayıs’ta ise Münih’te Beethoven ağırlıklı bir programla sahne aldı.
Maximilian Cem Haberstock’un Türkiye’deki ilk orkestra şefliği deneyimi 2023 yılında Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ile İzmir’de gerçekleşmişti. Eskişehir konseri, müzisyenin Türkiye’deki kariyer adımlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Konser programı kapsamında yer alan klasik eserler ve genç müzisyenlerin performansı, sahne deneyimini belgeleyen bir etkinlik olarak not edildi.