Gal Gadot, yakın zamanda verdiği bir röportajında, Disney’in canlı aksiyon Pamuk Prenses filminin gişedeki başarısızlığının “büyük ölçüde” ünlüler üzerinde İsrail’e karşı konuşma baskısı yarattığını söyledi. Röportajda, oyuncuya Rachel Zegler’in rol aldığı uyarlamanın kötü performansından dolayı kızgın olup olmadığı soruldu.
Gadot İbranice olarak şunları söyledi:
“Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu filmi çekmekten gerçekten keyif aldım.”
Zegler ile çalışmanın deneyimini de şöyle anlattı:
“Rachel Zegler ile çalışmaktan bile keyif aldım. Güldük, konuştuk ve çok eğlenceliydi. Bu filmin büyük bir başarı yakalayacağından emindim.”
Askerlik ve İsrail-Lübnan Savaşı
Oyuncu, zorunlu askerlik hizmeti kapsamında iki yıl boyunca İsrail Savunma Kuvvetleri’nde görev yaptı ve 2006 İsrail-Lübnan Savaşı’na katıldı. The Washington Post’a göre, Lübnan, Gadot’un hizmetini gerekçe göstererek Wonder Woman filmini 2017’de yasaklamıştı.
7 Ekim ve Hollywood Baskısı
Gadot, devamında şöyle konuştu:
“Ve sonra 7 Ekim geldi ve her sektörde ve Hollywood’da da olduğu gibi, ünlüler üzerinde İsrail’e karşı konuşmaları için büyük bir baskı var.”
“Dünyadaki insanlara neler olup bittiğini ve gerçekliğin ne olduğunu her zaman açıklayabilir ve bağlam sağlamaya çalışabilirim, ancak sonunda insanlar kendileri karar verir. Filmin bundan büyük ölçüde etkilenmesi ve gişede iyi bir performans gösterememesi beni hayal kırıklığına uğrattı.”
Filistin ve Gazze Perspektifi
BM Özel Komitesi, Uluslararası Af Örgütü, Sınır Tanımayan Doktorlar ve uluslararası hukuk uzmanlarına göre, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği eylemler soykırım olarak değerlendiriliyor. Mayıs 2025 tarihli bir IPC analizi, Eylül ayına kadar Gazze halkının tamamında felaket düzeyinde gıda güvensizliği öngörüyor; bu, en az yarım milyon kişinin IPC’nin 5. Evresine gireceği anlamına geliyor. Bu evre, akut yetersiz beslenme ve ölüm oranlarıyla karakterize edilen en yüksek felaket düzeyini ifade ediyor.
Set ve Protesto Olayları
Mayıs ayı sonunda, Gadot’un yakında vizyona girecek The Runner filminin Londra setini hedef aldıkları iddia edilen beş protestocu gözaltına alındı. İki ay önce, oyuncunun Hollywood Şöhretler Kaldırımı’ndaki töreni, Filistin ve İsrail yanlısı gruplar tarafından protesto edilmişti.
Disney, Pamuk Prenses filminden yaklaşık 115 milyon dolarlık bir zarar bildirdi.



















