Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali, 16-20 Mayıs 2026 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştiriliyor. Festival, farklı ülkelerden tiyatro topluluklarını ve çeşitli etkinlikleri kentte bir araya getiriyor.
Festivalin açılışı; dev kuklalar, bando ekipleri, sokak sanatçıları ve yabancı tiyatro topluluklarının katıldığı kortej yürüyüşüyle yapıldı. Kent merkezinde gerçekleşen yürüyüş sırasında Eskişehir sokakları açık hava gösterilerine sahne oldu. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Festival programı kapsamında, Gençlik Sahnesi kursiyerlerinin mezuniyet projesi olan “Sözde Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyun da seyirciyle buluştu. William Shakespeare eserinden uyarlanan oyun, Berkay Akın yönetmenliğinde sahnelendi. Gösterimin ardından kursiyerlere mezuniyet sertifikaları verildi.
Beş gün sürecek festival boyunca kentin farklı noktalarında kurulan 4 açık ve 4 kapalı sahnede onlarca tiyatro oyunu sahnelenecek. Program kapsamında çocuklara yönelik kukla atölyeleri, sokak gösterileri ve interaktif etkinlikler de düzenleniyor.

Festivalde Türkiye’den tiyatro topluluklarının yanı sıra Slovenya, Bulgaristan, Hollanda, Romanya, İtalya, Fransa ve İsveç’ten ekipler de yer alıyor. Fransa’dan Frutillas Con Crema, İtalya’dan Rufino Theater ve Nina Theater, Slovenya’dan Peter Kus Company, Romanya’dan Puck Puppet Theater, İsveç’ten Mittiprickteatern, Bulgaristan’dan Art Start ve Hollanda’dan Steven Luca festival kapsamında sahneye çıkıyor.





















