FAAR Gallery İstanbul, sanatı sürekliliğin dili olarak konumlayan vizyonuyla kapılarını açtı. Galerinin açılış sergisi “Güneş Yanığı / Burnt by the Sun”, 1 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.
Mimar ve tasarımcı Fahrettin Aykut tarafından kurulan FAAR Gallery’nin ilk sergisi, sanatın geçmiş ile gelecek arasında kurduğu köprüyü merkeze alıyor. Küratörlüğünü Mehmet Kahraman’ın üstlendiği sergide, Ahmet Duru, Antonio Cosentino, Ece Erbil, Sibel Kocakaya, İrfan Önürmen, Melike Kuş, Murat Akagündüz, Nilhan Sesalan ve Ozan Türkkan’ın eserleri yer alıyor.

Bellek, Zaman ve Görünenin Ötesi
Güneş Yanığı, zaman, bellek ve imge arasındaki geçişlere odaklanan bir anlatı kuruyor. Kırık bir fotoğrafın yansıması, dağınık bir masadaki izler ya da güneşin bir kapı aralığından süzülen ışığı; unutulan anıların yeniden belirdiği bir hafıza alanı oluşturuyor.
Sergi, geçmişin kalıntılarını görünür kılarak izleyiciyi kendi belleğiyle yüzleştiriyor. Zaman, doğrusal bir çizgi olmaktan çıkıp eğiliyor, bükülüyor ve hatırlamanın kırılgan yapısıyla yeni anlamlar kazanıyor. Her eser, izleyiciyi belleğin bu akışkan doğasına dahil ediyor; kişisel ve kolektif hafızanın kesiştiği alanlarda yeni bir okuma öneriyor.
Işığın ve Gölgenin İzinde
Sergi, aynı zamanda mevsimsel bir metafor üzerinden bedenin ve zihnin yüzeyinde kalan izleri sorguluyor. Güneşin yakıcılığıyla oluşan lekeler, unutulmak istenen ama silinemeyen anıların görsel karşılığına dönüşüyor.
Güneş Yanığı, geçmişin gölgeleriyle bugünün ışığı arasında şekillenen imgeler aracılığıyla bireysel ve toplumsal bir yüzleşme alanı yaratıyor.




















