Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Bodrum bale Festivali, 1-25 Ağustos 2025 tarihleri arasında Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor. Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri ise 17 Ağustos akşamı sahnelenen “Tango Passion / Tango Tutkusu” oldu.
Tangonun Büyüsü Bodrum’da
“Crossroads” ve “Tangata” adlı iki bölümden oluşan eser, izleyicilere tango kültürünün tutku, aşk ve melankoliyle harmanlandığı sahneler sundu.
İlk perde olan “Crossroads / Kesişen Yollar”, Meksikalı besteci Arturo Márquez’in müzikleri üzerine, Can Arslan koreografisiyle sahnelendi. Eser, iki kadın arasında kalan bir erkeğin içsel çatışmalarını dansın diliyle aktardı. Kostüm tasarımında Aydan Çınar, dekor tasarımında Aykut Öz, ışık tasarımında ise Ali Gökdemir imzası vardı.
İkinci perde “Tangata”, Arjantinli usta besteci Astor Piazzolla’nın müzikleri eşliğinde sahnelendi. Dünyaca ünlü koreograf Ricardo Fernando, tango adımlarını klasik bale tekniğiyle bir araya getirerek izleyicilere güçlü bir sahne deneyimi sundu.
“Tango Passion / Tango Tutkusu” eseri, 18 Ağustos’ta saat 21.45’te Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği sahnesindetekrar seyirciyle buluşacak.
Festivalin Programı
Bu yıl 22. kez düzenlenen Bodrum Bale Festivali, klasik baleden çağdaş dansa uzanan geniş bir repertuvarla devam ediyor. Festival kapsamında:
21 ve 22 Ağustos’ta Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından “Kanlı Düğün” sahnelenecek.
25 Ağustos’ta festival, modern dans topluluklarının yer aldığı “Elektronika” gecesiyle kapanacak. Elektronik müzik ve çağdaş dansın birleştiği bu etkinlikte dört farklı koreografi sahneye taşınacak.

















